BILJANA KOVAČIĆ: Jednostavno, a originalno poigravanje drvetom

BILJANA KOVAČIĆ: Jednostavno, a originalno poigravanje drvetom

Kada poželite da unesete malo šarenolikosti i veselog ritma u svoj život, krenite od sitnica – čak i jedna zanimjliva narukvica u boji, od drveta, rađena s puno posvećenosti i ljubavi, svakako može doprineti promeni vašeg stila.

Leto je idealno vreme za nošenje vedrih boja, makar i samo oko ruke, što je dovoljno da se stvori efektnost a da vi budete trendi.

Biljana Kovačić je izradom nakita počela da se bavi sasvim neplanski, još davne 2010. godine.

-Listajući jedan broj čuvenog magazina „Burda“, naletela sam na članak koji je pokazivao kako da napravimo narukvicu od starih novina. S obzirom na to da sam završila kurs dekupaža, odlučila sam da probam da napravim jednu takvu narukvicu za prijateljičin rođendan, a njeno oduševljenje me je podstaklo da se ozbiljnije posvetim ovom divnom i kreativnom hobiju.

FB, privatna arhiva

Učestvovali ste na mnogobrojnim izložbama.

-Nedugo nakon što sam izradila prvu narukvicu, počela sam da se prijavljujem na brojne prodajne izložbe gde sam bila u mogućnosti da plasiram svoje radove na tržište, a naročito su me radovale one u Beogradu, kao što su „Mikser bazar“, „Moda za poneti“, „Katapult“...

FB, privatna arhiva

-Da li su devojke zainteresovane za vaš rad?

-Dešavalo mi se da prodam i preko 100 narukvica mesečno, što je impozantan broj jer ipak sve radim sama. Kako me proces, s jedne strane, zabavlja, s druge me izuzetno opušta pa tako uživam u izradi svakog pojedinačnog komada.

FB, privatna arhiva

Kako se zapravo pravi jedna narukvica vašeg brenda „Najrookvice“?

-U početku sam koristila one plastične, koje bih obrađivala, ali sam se preorijentisala na drvo jer mi taj materijal pruža mogućnost da sama dizajniram oblike koji se finalizuju u stolarskoj radionici. Pored raznih motiva gradova, cveća, grafita, posebno su mi drage jednobojne narukvice, jer su upečatljive i dizajnerski izražajnije. Prvo se nanosi bela boja, zatim ona željena, i to u nekoliko slojeva ili salveta pa završni lak, koji pruža zaštitu. Proces izrade zavisi od spoljne temperature i vremena sušenja.

FB, privatna arhiva

Biljana u svojoj kolekciji ima za svakog ponešto. Narukvice „Bold“ namenjene su damama koje vole neobičan i smeo nakit. Bilo da ste žena u ozbiljnijim godinama ili mlađa koja želi da bude šik i u trendu, ovu mladu umetnicu čini sretnom kada može da vam izađe u susret i odgovori svakoj vašoj zamisli i želji.

FB, privatna arhiva

Da samo jedan modni detalj ume biti toliko dugo popularan, potvrđuju Biljine dugogodišnje mušterije, koje za svaku sezonu biraju da baš njen maštoviti aksesoar ponesu oko svoje ruke! Još ako su nanizane, dobili ste apsolutni hit!

autor: Nikea Vučetić

izvor: Novosadski reporter

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari