Svitlana Zajac

SVITLANA ZAJAC: Lepa Ukrajinka podmlađuje Novosađanke

SVITLANA ZAJAC: Lepa Ukrajinka podmlađuje Novosađanke

Prelepa Ukrajinka Svitlana Zajac imala je život iz snova u rodnom Kijevu. Završila je najprestižniju i najstariju farmaceutsku akademiju, radila kao direktorka lanca apoteka, ali su njen bajkoviti život narušili oni u „belim rukavicama“, zbog kojih je morala da napusti sve što voli i otisne se u „beli svet“ – u Petrovaradin kod sestre pravnice i psihologa koja je svoju ljubav našla ovde. Nas je najviše zanimalo kako joj uspeva da sakrije godine (poznate redakciji) i da njeno lice deluje kao da je bar dve decenije mlađa.

-Već trideset godina sam u ovom poslu i garantujem vam da skupe kreme nemaju veze s lepotom. To je čist marketing. Važno mi je da gledam sastav kozmetike, zbog čega mi moji klijenti poklanjaju puno poverenje.

foto: privatna arhiva 

Svitlana nije od onih koji vam samo uzmu novac za tretmane. Svoj rad ne ume da naplati. Novi Sad obožava zbog srdačnosti, otvorenosti, iskrenosti ljudi, ali je muškarci nerviraju zbog usporenog ritma života i jer se teško se hvataju u koštac s ostvarenom ženom.

-Novosađanke dosta polažu u izgled, vole da se neguju, mnogo su lepe, to mi se dopada i divne kose imate. Najviše se srećem s problemima opuštenih mišića, bora i suve kože, ali to rešavam svojim metodama koje svaka dama može da priušti.

Kada smo tražili da nam otkrije neku tajnu lepog lica, mila i srdačna Svitlana nam je citirala čuvenu Koko Šanel: „Priroda vam da lice kakvo imate u dvadesetim. Život vam oblikuje lice u tridesetim, ali tek u pedesetim dobijete lice kakvo zaslužujete.“ Otkriću vam najvažnije: koža mora proći kroz četiri faze. Prva faza je čišćenje, druga je piling, treća je maska, hidratacija a četvrta zaštita od sunca. Nikada, ali nikada, ma koliko da ste umorne, ne ležite sa šminkom!

Dok radi posao koji voli, u nadi da će je osvojiti neko ko ima stila, poput nje, Svitlana šeta Jevrejskom i Dunavskim parkom, mesta koja najviše voli i brine o nezi Novosađanki, govoreći im da su lepe, jer kako tvrdi – žene se komplimentima hrane i uvek im treba govoriti da su lepe – izgledom ali i duhom. To nam je u prirodi. Lepota nije dar prirode – ona se održava. Ona je permanentan rad na telu i duhu.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari