angelina bosnjak

ANGELINA BOŠNJAK: Medicinska sestra koja stvara magiju na licu

ANGELINA BOŠNJAK: Medicinska sestra koja stvara magiju na licu

Mlada i uspešna Novosađanka Angelina Bošnjak dočekaće vas širokog osmeha, uvek orna za čašicu razgovora, na ulaznim vratima „O2 Baric centra“ na Novom naselju, kao prijatan sagovornik i kao medicinski stručnjak, ali u ovoj majci jednog dečaka čuči još jedan talenat – da stvori magiju na licu!

-Kao medicinska sestra sa desetogodišnjim stažom sam radila u Domu Zdravlja ''Novi Sad'', u najboljoj ali i najzahtevnijoj službi kučnog lečenja. Moja ljubav prema ovom pozivu, što uključuje stalnu pomoć i negu ljudima, dolazi još iz detinjeg perioda, ali sam uvek bila ličnost koja je odstupala od standardnog kalupa. Svesna svojih potencijala, mogućnosti i talenata, uvek sam imala velike snove i ciljeve, iako su bile potrebne godine uspona i padova kako bih pronašla svoji ''svrhu''. Upravo ta svrha jeste ujedinjenje osnovne struke, ljubavi prema umetnosti i stvaralaštvu, a iz tog jedinstva je morao da se izvede momenat nekog davanja i pružanja prema ostalima. Otuda sam odlučila da strast i ljubav prema bojama, crtanju i šminkanju, pretvorim u svoj stil života, i kako bolje nego potkovana dugim iskustvom iz medicinske struke, smatram da mogu dati maksimum svog znanja, kako u preventivnim savetima, tako i ulepšavajući i ocrtavajući lica.

foto: privatna arhiva 

Kao zdravstveni radnik, nametnulo se pitanje kako gledate na zdravstveni sistem u Srbiji?

-Kao i većina ljudi koji živi u ovoj zemlji, nisam zadovoljna sistemom i organizacijom celokupnog zdravstva, pričajući sa aspekta radnika u zdravstvu, ali i kao potencijalni pacijent kome je potrebna zdravstvena usluga. Zasigurno mogu da tvrdim da kardovi u zdravstvenim službama teže ka najboljoj organizaciji, mada uslovi prosto to nekada ne dozvoljavaju, ali je naš Dom zdravlja u novonastaloj situaciji, iako sam ja već u tom periodu bila bivši zaposlenik ove ustanove, svakako preduzeo sve moguće dobre strategije za pomoć gradjanima. Svoj otkaz sam predala samo dva meseca pred početak epidemije u našoj zemlji, ni ne sluteći o situaciji koja nadolazi. Bila sam odlučna u preokretu svog života, napustila sam svesno posao koji me je držao vezanu, bez mogućnosti napredovanja i ličnog razvoja, kako bih svoj život posvetila onome u čemu uživam i istinski volim, ali počevši od same nule.

foto: privatna arhiva 

Koliko je danas tražen posao šminkera, s obzirom na pošast koja nas je zadesila?

-Naravno da je posao šminkera sve teži i manje tražen, ali ono što je do mene jeste prilagodjavanje situaciji i izvlačenje svog maksimuma, iako je bilo momenata kada panika nadjača um. Svakako, najbolji potez jeste bilo dalje ulaganje, što u materijal za rad, u znanje, usavršavanja... Divnu priliku sam dobila od svojih prijatelja, koji su vlasnici „O2 Baric Centra“, koji pruža tretmene oksigenoterapije, u srodstvu sa osnovama kozmetike i održavanje lepote i zdravlja.

Koji su benefiti posećivanja hiperbarične komore?

-Terapija čistim kiseonikom je veliki korak ka zdravlju i lepoti jer već nakon jednog tretmana možete osetiti višak energije, polet, elan za rad, raspoloženost, jer se organizam detoksirao, a svima nam je kiseonik preko potreban i bez njega ne možemo živeti! San je poboljšan, imunitet je pojačan, pa tako utiče na opšte blagostanje tela.

Pričajte nam o ljubavi prema šminkanju.

-Šminkanje je moj izduvni ventil, osIobadjanje od stresa, vreme koje izdvajam za potpuno uživanje i stvaranje i momenat kada moja mašta ne zna za ograničenja.Biti šminker jeste jedan široki spektar znanja, počev od dermatologije do samih umetničkih veština, mašte i preciznosti. Klijentima je potrebno pružiti uslugu koja nije samo ''šminka na licu'', već - magija na licu. Šminka nam koristi ne samo u sakrivanju nekih detalja lica kojima nismo zadovoljni, već njome ističemo i naše najlepše delove. Kada stičete utisak o lepoti jedne osobe, stičete utisak o njegovim proporcijama i simetriji samog lica, i upravo je to ono što jednog šminkera izaziva. Kada na sve to dodate idealan sklop boja i blistav, čist, svež ten.... Tu nastaje magija!

foto: privatna arhiva 

Povrh toga, aktivni ste i na društvenim mrežama, pa tamo uživaoci vašeg dela mogu pratiti novine iz ove oblasti.

-Prva i osnovna stvar na koju skrećem pažnju pre bilo kakvog znanja o šminkanju, jeste poznavanje svoje kože i pravilan skincare, odnosno nega kože. Sve informacije su dostupne pogotovo u vidu tutorijala, koje i ja sama snimam na svojim društvenim mrežama, ali isto tako postoje sažeti mini individualni kursevi koje mi šminkeri pružamo i uglavnom nazivamo ''kurs našminkaj se sama''. Ovi kursevi jesu intenzivna posvećenost klijentu kroz tri susreta od po nekoliko sati, gde se u potpunosti vrši upoznavanje klijenta sa svojom kožom, odabirom proizvoda, obradjuju se dve osnovne tehnike šminkanja, prevazilaze se greške koje nastaju u samom šminkanju, i pored toga što je cena prilagodjena i pristupačna, uštedeće vam mnogo novca u istaživanju i kupovini neodgovarajućih proizvoda, a isto tako i dragocenog vremena. I naravno, naučićete kako pravilno treba da se našminkate i da to izgleda kako treba i u skladu vašeg lica.

Posavetujte nas kako da negujemo lice u ovom jesenjem periodu.

-Redovno skidajte šminku, hidrirajte lice, koristite odgovarajući tonik i kremu sa SPF faktorom. Koristite kvalitetne četke i beauty blendere i redovno ih održavajte i dezinfikujte. Uložite novac u kvalitetan puder, paletu senki i dobru maskaru. Kada se pogledate u ogledalo, zamislite koji su delovi koji želite da sakrijete, a koje da naglasite na svom licu. Delovima koje želite da naglasite je potrebno posvetljenje, a ono što sakrivamo, stavljamo pod ''senku''. Odabir boje proivoda za ten zavisi od vašeg podtona kože. Pri kupovini, uvek isprobavajte na dnevnom svetlu (caka za puder- boja se testira na donjoviličnoj ivici lica, lice je uvek tamnije od vrata, a odstupanja u nijansi ne sme biti kako bi ten bio ujednačen).  Nikada nemojte svoj makeup podredjivati aktuelnom internet trendu, jer nije svaka tehnika namenjena za svaki oblik lica ili očiju i nenamerno se može postići totalni kontra efekat. Koža je naš najveći organ i ujedno najveći alarm koji šalje snažan signal ukoliko nešto nije u redu.

foto: privatna arhiva 

I dok Angelina vredno radi u prostoru koje vam omogućava čist kiseonik, i dok udahnjuje život nekim (s)umornim licima, stvarajući čaroliju na istim, izmamljujući osmeh ženama i devojkama, ova mila devojka ne gubi nadu da će zdravstvo u našoj zemlji biti bolje, dok ona crta i kreira neki bolji svet - šareniji. Poput ovog na fotografijama.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari