papak

BRAĆA PAPAK: Radionica za snove

BRAĆA PAPAK: Radionica za snove

Iz ratom zahvaćenog područja beže u neko bolje sutra. Ne stide se kad kažu „trbuhom za kruhom“. Zahvaljujuči tradicionalnim porodičnim vrednostima, strpljenju i radu, braća Papak, Nikola i Milan, umesto stomatologije i instrumenata, u ruke uzimaju češalj i makaze, te tako određuju svoj životni poziv. Bosanskim šarmom, radom neretko i po 12 sati, ulaganjem u sebe i kvalitetom koji niko ne može da im ospori, ovaj dvojac ubrzo gradi najpoznatiji frizerski salon kojem će dame i džentlmeni pokloniti svoje puno poverenje. A poznato je da su Novosađani podozrivi. Uz sedmočlanu ekipu, među kojima je najveseliji Bojan, „Papak“ salon prodaje nešto što ne može da se kupi novcem – osmeh. Prema tvrdnjama eminentih klijenata, ne postoji osoba koja ga nije iznela iz ovog renomiranog salona.

Foto: privatna arhiva 

-Rad je najvažniji. Od brenda ne živimo. Badava marketing ako se mušterija ne vrati. Ovaj posao brat i ja radimo tri decenije skoro, tvrdi jedan od vlasnika; onaj koji ima fantastičan pristup, zbog čega ne dozvoljava da se u njegovom ambijentu raspredaju tračevi, dok mesta za šalu i šegu uvek ima, pa tako pozitivna atmosfera vlada i kada je tmuran dan. Milan, koji stiže i da trenira, dodaje da samo kvalitetom i marljivošću možete pronaći svoj put. Prečice mu nisu poznate u životu. Zna jedino za talenat. Onaj koji nosi u rukama. Ipak, bez ulaganja i konstantnog dokazivanja, talenat ne bi opstao ni dva dana. Jer možda život nije savršen, ali kosa mora biti.

Foto: privatna arhiva 

Papak je nekad bio uvredljiv način da se nekome obratimo. Danas je Papak sinonim za kvalitet u Novom Sadu.

Foto: privatna arhiva 

-Razmišljali smo kakav naziv da nadenemo salonu, birajući neke ekskluzivne i strane reči, dok mama nije predložila da nosimo ono što jesmo, a to je naše prezime. Ispostavilo se odličnim marketingom. LJudi više tu reč ne koriste u negativnom kontekstu, nego se u gradu odmah zna o kome se govori.

Foto: privatna arhiva 

Na pitanje koje frizure se sada nose i šta bi nam preporučili za doček Nove godine, obojica uglas viču: tamniji tonovi su popularni, a u novogodišnjoj noći budite ono što jeste. Nikakve punđe neće vam ulepšati veče ako se ne osećate divno iznutra.

Sedeći u salonu i posmatrajući mušterije koje su se smenjivale kao na pokretnoj traci – jedno je bilo sigurno – definitivno su svi došli po osmeh, što zbog odlične frizure, što zbog pozitivne atmosfere koja se raspršuje poput laka za kosu po celom salonu.

Jer ljudskost, kućno vaspitanje i iskren pristup uvek se osete.

Još ispred vrata.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari