DORIS TURČINOVIĆ DAMESKI: Mama zvana čudo!

DORIS TURČINOVIĆ DAMESKI: Mama zvana čudo!

Ova mama zna sve. I gde je suprug zaturio čarape, i šta će kuvati danas, kako otići u kupovinu sa tri mala anđela, pa ne čudi što joj se mogu dodeliti uloge apotekarke, doktorice, vaspitačice, kuvarice i najlepše mame na svetu, jer Doris Turčinović Dameski, sa samo 31 godinom, uspešno balansira između porodičnih vrednosti i sveta mode. Kao bivša Mis Novog Sada, a ušla je i u Top 10 na izboru za Mis Srbije, ova savremena mama nije čula za reč pauzirati. Diplomirana ekonomistkinja, nakon srednje škole otisnula se u svet modelinga i u njemu ostala i nakon tri porođaja!

Foto: Nenad Bulatović 

Povrh toga, pokrenula je svoj Vlog na YT kanalu, pod nazivom „Wondermama“, s ciljem da pruži podršku trudnicama i novim mamama kroz vlastito iskustvo, deleći znanja o svim majčinskim temama, uz trikove i savete kako da im taj period bude i najlepši.

Foto: Nenad Bulatović 

-Sa 18 godina sam krenula da se bavim manekenstvom, a brzo su usledile revije za domaće dizajnere i poznatije brendove. Bila sam zaštitno lice Lepote&Zdravlja, snimila muzičke spotove, mnogobrojne reklame, editorijale...Kasnije se priča nastavila u Milanu, da bi iz hobija prerasla u posao. Posle Italije je usledio Njujork, Istanbul, Atina, Los Anđeles, Majami...Radila sam za velike svetske brendove kao što su: Lee jeans, Kiton, All7Manking, PinUp, Guess, Lovable, Lancome...

Foto: Nenad Bulatović 

Kako žonglirate između porodičnih obaveza i snimanja?

-Imam troje dece: Nikolaj (5),Damjan (3) i Iskra (1) i slagala bih ako bih rekla da nije naporno pored svih obaveza oko njih i kuće uklopiti i snimanja, koja su često van grada, traju po ceo dan ili nekoliko sati. Dešavalo se, naravno, i da odbijem angažman jer su mi deca uvek prioritet. Putovanja su trenutno odložena do daljnjeg, ali i mimo snimanja moja obaveza je da izgledam fit, da budem u formi tokom cele godine, da treniram i vodim računa o ishrani, nezi, zdravlju, celokupnom izgledu... Vrtić nam mnogo olakšava, „baka servis“ po potrebi i moj suprug Jovan koji je apsolutno angažovan u svim čarima oko dece i kuće podjednako. Hobije sam trenutno zapostavila, mada uživam u muzici, đuskam, šetam sa decom, radim jogu u kućnoj varijanti, krenula sam sa časovima glume, a volim i da slikam, pišem, čitam jer mi sve to opušta dušu i hrani mozak. Bavila sam se latino plesovima, pevala u horu, recitovala, pisala pesme, svirala klavir, uvek sam bila aktivna više od prosečne devojke pa mi ni sada nije teško da nastavim u istom dobrom ritmu!

Foto: Nenad Bulatović 

Koliko su mediji uticali da u savremenoj dobi mama ne sme sebi dozvoliti da se zapusti, pa tako imamo majke koje su već nakon porođaja fit?

-Biti fit je određen stil života. Zdrave navike gajim godinama. Volim zdravu hranu, hleb ne jedem, slatkiše zamenjujem zdravim opcijama a kada baš ne mogu da odolim pojedem i picu, kolač, palačinke i slično ali 80% vremena se zaista zdravo hranim. Puno sam aktivna, idem peške, biciklom, nosim decu, trčim za njima, igramo se u parkovima...Žene su se oduvek, gledavši kroz istoriju, trudile da lepo izgledaju i osećale se bolje kad su doterane. Trendovi se svakako menjaju ali ne mislim da je to nešto novo. Danas postoji kult "izgledaj savršeno" naspram kulta "prihvati sebe sa svim manama" a mislim da su oba krajnost i da je najbolja neka sredina. Ja sam preko nedelje uglavnom sa minimumom šminke, čiste kose, skraćenih noktiju, u patikama, duksu i helankama jer mi je tako najudobnije kada sam sa decom ali to ne znači da sam zaboravila da se sredim za neke posebne prilike.

Pored dece, ko je još vaše pokretačko gorivo?

-Suprug, definitivno. On je somelijer, regionalni menadžer u vinariji 'Zvonko Bogdan' a takođe radi kao model za istock i reklame sve češće, kada mu obaveze dozvole. Često nas angažuju zajedno kao par jer odlično sarađujemo, a oseti se i pred kamerom kada su emocije i hemija pravi a kada su odglumljeni. Trenutno nas oboje možete videti u reklami za "Lidl", "Genesis beauty" u Novom Sadu, bolnicu "Gea" , njega u reklami i plakatima za "Aik" banku, mene na "Knjaz Miloš" plakatima, bilbordima za "Pleasure SPA"...Prilično je haotično ali smo i mi sad već 5. godinu prilično uigrani u svemu i vodimo život kakav smo želeli oboje.

Izvanrednost. Tako bismo jednom rečju opisali našu sagovornicu, jer tajnu uspešnog roditeljstva nismo otkrili. Kod nje osmeh sve razoružava, a dobra organizacija i ljubav su pola posla.

Autor: Nikea Vučetić

Fotografije: Nenad Bulatović

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari