DRUGO VEČE SERBIA FASHION WEEK-a: Glamur na grandioznoj pisti

DRUGO VEČE SERBIA FASHION WEEK-a: Glamur na grandioznoj pisti

Kad zasija nebo nad Novim Sadom, sija i Master centar Novosadskog sajma, uz nastavak još jedne spektakularne večeri Serbia Fashion Week-a – jedine Nedelje mode na ovim prostorima koja okuplja internacionalna imena i promoviše mlade talente, od kojih su mnogi krenuli baš sa ovih pista pravo u svet!

photo credit: Đorđe Ignjatović 

Drugo veče 13. izdanja otvorila je revija kupaćih kostima italijanskog brenda Grace, na kojima smo zapazili jarke detalje, neon, zelenu, ljubičastu i žutu. Iako ne pripada jesenjoj kolekciji, dizajnerka Grazie di Miceli uspela je da nas očara, unese vedrinu i pozitivan duh ovim jarkim bojama, a i sama je prodefilovala pistom kao da joj je to zanat, osvojivši tako srca publike.

photo credit: Nikea Vučetić 

Nakon gostiju iz Italije, domaća kreatorka Vladana Radosavljević, sa kolekcijom „Vanilla Red“ , dočarala nam je pravu jesen, a opet ne kišovitu i tmurnu. Tonovi i boje, sve je bilo u znaku ovog godišnjeg doba. Braon, floralni motivi, tople nijanse i najbitnije – akcenat na ženstvenosti, kakva je i sama, tvrdeći da se izgubila, nažalost, i da će pokušati kroz svoje haljine da istu vrati. Nama je uspela, barem na tih nekoliko minuta koliko revija traje. Svaki pokret odisao je stilom.

photo credit: Đorđe Ignjatović 

Posle upriličenog koktela, sala se napunila mlađim generacijama koje su spremno dočekale svoju rijaliti miljenicu, blogerku a od nedavno i pevačicu Lunu Đogani, koja je na sceni, uz pomoć dve devojke iz plesnog studija „Adrenalin“ zaista podigla prašinu, a možda malko i ukrala show, s obzirom na to da su svi telefoni bili uprti u nju. Šteta da se pažnja skrene s revije, jer haljine Mire i Božice brenda „MB Contur“, sa manekenkama koje su publici delile ruže, zaista su delovale zavodljivo, seksi, pa opet sa ukusom i bez preterivanja. Ženstvenost, moderan stil, likra, čipka, crvena, crna i zlatne boje, napravile su neodoljivu atmosferu strasti.

photo credit: Nikea Vučetić

Sanja Veličković iz Slovenije uvek donese neku vedru i pozitivnu energiju, nakon čije revije poželite da joj potrčite u zagrljaj! Nju krasi osmeh, a taj duh prenela je i na svoju kolekciju, očaravši nas zelenim bojama, ukombinovanim sa rozom, neverovatnim spajanjima nespojivog, a taj njen vajb i umetnost voljenja života su išli do te mere da komotno može i džakove da nam predstavi – Sanjina kolekcija i tada bi sijala i osvajala prostor. Inovativna, na njenoj reviji naročitu pažnju su privukle devojke demonstrirajući akro balans – akro jogu, disciplinu koja izaziva poverenje, predanost, disciplinu i prosto hipnotiše. Baš kao i nova Sanjina kolekcija.

photo credit: Filip Bakić 

Ako je do toga kako zračimo, onda ova dama iz Slovenije definitivno spada u red favorita i može da privuče samo aplauze, osmehe i dubok naklon! Ko može da ne voli njen rad?

photo credit: Đorđe Ignjatović 

Energija je tu, samo treba da je uzmemo! Ona je svuda oko nas! Volim preko svojih haljina da utičem na ljude, da ne moramo samo da slušamo loše vesti. Treba da živimo taj jedan život koji imamo. Boje su moj zaštitni znak i odlučila sam se da se oslobodim okova koji hoće da nas utegnu; ma ima da živimo taj jedan život!“, uskliknula je Sanja.

Suzana Perić, ime koje traje dve decenije na modnoj sceni, ne mora posebno da se predstavlja. Ona zaslužuje sve pohvale i mi ćemo joj iste rado dati. Zato što Suzana vraća dame, nežnost, krhkost, eleganciju, toplinu, umiljatost, slatkoću, brižnost, dragost na scenu. Njene gošće – blogerka ZoranaJovanović i pevačica Lena Kovačević,uspele su da iznesu upravo to na pistu. Nežni tonovi, pastelne boje, puno čipke, elegancije, glamura, izazovnosti, misterije, mazne žene koje treba samo da milujete i čuvate, pazeći ih kao „malo vode na dlanu“, jedine su reči kojima se opisuje Suzanina kolekcija. Ona ne štedi  i uvek nam puno da, pa tako njena revija traje bezmalo petnaest minuta, dok Lena Kovačević svojim mini koncertom nikako da nam dosadi, jer slušajući njen umilni glas, samo smo utihnuli  i prepustili se čarima užitka. Suzana uklapa tako da sve bude savršeno i to nam je jedina zamerka – sve je savršeno.

photo credit: Đorđe Ignjatović, pevačica Lena Kovačević 
photo credit: Đorđe Ignjatović, press room nakon revije Suzane Perić 

Srpska dizajnerka Nataša Perkovski Adžić iznela je kolekciju ženstvenih namenjenih svečanijim prilikama, a gudački kvartet Pachelbelov „Kanon“, uz obrade kompozicija iz pedesetih godina prošlog veka, zaintrigirali su publiku. Nataša je dokazala da umetnost može biti i romantična moda i da njeno stvaralaštvo koje krase jednostavne linije, nosive, udobne, koje naglašavaju siluetu, oduševljava u svom punom sjaju!

Boško Jakovljevićopet je dominirao. On nije neko koga zanima slava, a poput kakvog bonvivana, samo se pojavi, pokaže šta ima i ode, kao da poručuje: „Šta imam da pričam, moj rad dovoljno govori.“

photo credit: Svetlana Braun 

I zaista, njegov rad priča tako da sagovornika ostavi nemog, a dok se setite da išta pitate ili kažete, Boško je već otišao.

photo credit: Svetlana Braun 

Ostavi vas tako zatečene pa dugo pričate o njegovim krojevima, detaljima, pertlama, ženskim šarenim košuljama, sakoima strukiranim, kvalitetnom materijalu, odličnim muškim pantalonama, impresivnim odelima „Martini vesto“ koje nose snažni i jaki muškarci, sigurni u sebe, svesni svoje lepote i snage, moćni! Da, MOĆ je ono što bi najbolje opisalo Boškov rad u jednoj reči.

photo credit: Svetlana Braun 

Zanimljivo, dok pratite reviju njegovih modela koji se uvek smenjuju u dobrom ritmu, vi samo ćutite i posmatrate, pitajući se da li ćete ikada biti toliki kapacitet da stavite Boškov komad garderobe na sebe. Ćutnja. To je ono što izaziva ovaj neprikosnoveni dizajner. Jer šta da kažeš kada vidiš superiornost? Povinuj se!

photo credit: Svetlana Braun 

Čuveni francuski dizajner, Emerik Fransoa redovno nam donosi visoku modu da se neretko pitamo čime smo mi ovo zaslužili. I večito pitanje koje se postavlja nakon njegove revije, jeste: ŠTA DALJE? Šta sad gledati?

photo credit: Đorđe Ignjatović, model: Tamara Milićević

Oduševljenje je suviše blag izraz. Emerik očarava. Njegove kreacije su one pred kojima stanete i divite im se, a on uvek dobije ne samo apaluz, nego dovede publiku do toga da ustanu i poklone mu se.

photo credit: Deja Krstić 

Emerik je prestiž. Kako biti DIVA? Ući u njegovu haljinu i jednostavno zablistati.

photo credit: Srđan Aleksić, Jezičara 
0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari