Treće veče Serbia Fashion Week-a: Revije Bate Spasojevića i Marije Šabić kulminirale

Treće veče Serbia Fashion Week-a: Revije Bate Spasojevića i Marije Šabić kulminirale

Znajući da Serbia Fashion Week promoviše rad mladih, talentovanih dizajnera, pomažući im da osete oporni ukus uspeha, ne čudi što je treće veče započelo revijama finalista nacionalnog takmičenja Fashion Talent Design Competition – FTDC i internacionalnog European Fashion Talent Design Competition – EFTDC, koji su svoju kreativnost ispoljili kroz modele u svim bojama i oblicima.

Na sledećoj reviji imali smo prilike da upoznamo trinaestogodišnju umetnicu Katarinu Taru Ćirković, kojoj je ovo prva revija, obasjana šarenilom i printom od Armani svile.

photo credit: Svetlana Braun 

Treće veče najveće modne manifestacije Serbia Fashion Week nastavljeno je revijom gošće iz Njujorka, crnogorskog porekla Anđele Aje Vučinić, koja je, i pored male treme, uspela da nas zadivi svojom jednostavnošću, umiljatošću i kulturom.

photo credit: Svetlana Braun 

Retko dolazi u Srbiju, s obzirom na to da svoj brend širi u Njujorku, a sinoć nam je prikazala kolekciju pod nazivom „Neka nova generacija“.

photo credit: Svetlana Braun 

Najviše je inspirisana ljudima oko sebe i svojom domovinom. Njene kolekcije su „ready to wear“, a lepa mlada Anja kaže da je Njujorčanima već uspela da privuče pažnju svojim radom. Od Amerikanaca je naučila da ceni patriotizam.

Žene s Balkana su najlepše na svetu, ali smatram da su uniformisane“, tvrdi milo lice koje tek očekuje ozbiljna karijera pod modnim nebom.

photo credit: Svetlana Braun, revija Aje Vujanić 

Brend Fiona Coutures sa Malte prikazao je divne komade u nežnim šampanj bojama, a sa više od 20 godina iskustva na sceni, uspeli su da održe ono što je lični pečat kreatorke – jednostavnost, eleganciju i klasičnost. Svaka kreacija izrađena je ručno, sa brižljivo odabranim detaljima. Zato gošća s Malte spada u red onih koji stvaraju samo ekskluzivnu garderobu vrhunskog kvaliteta.

photo credit: Svetlana Braun 

Nakon prvog bloka, svi smo se radovali reviji brenda Saga Greek Furs. Iako su jakne s krznom predstavili i prve večeri, ni sinoć, s revijom bundi, nije izostao luks po kojem su sada već prepoznatljivi.

photo credit: Nikea Vučetić 

OK, borci za zaštitu životinja, ostavite nas bar na tren da uživamo gledajući ove neverovatne komade, stvoreni samo za visoku klasu i nosivi jedino na nekim ulicama svetskih metropola.

photo credit: Nikea Vučetić 

Napravljene tako da, kada ih jednom obučete, ne poželite nikad da ih skinete!

photo credit: Nikea Vučetić 

Već zamišljamo: jedete, pijete, spavate, kuvate i sve, apsolutno sve radite u Saga Greek bundi – prosto se lepe za vas, toliko su neodoljive i toliko želite da ih imate da verujemo kako bi se i borci za prava životinja brzo prekvalifikovali na ovu stranu, samo kada bi dotakli jednu mekanu bundu...Pojma nemamo kako smo preživeli ovih par minuta trajanja revije ne dišući!

photo credit: Svetlana Braun 

Hvala što ste nam doneli luksuz i glamuramu na scenu!

photo credit: Svetlana Braun 

Majstorica senzualnosti Marija Šabić, ime koje toliko dugo postoji, da bi svaka reč bila ili preterano hvaljenje ili ponavljanje istih pozitivnih reakcija.

photo credit: Svetlana Braun, revija Marije Šabić 

Publika zna šta da očekuje od nje i ona nikad ne razočara. Uvek nežna, ženstvena, s dozom provokacije i erotičnosti, i ova kolekcija dozvolila je sebi da bude čista desetka! Ako poželite zainteresovane poglede, izvolite, poslužite se. Osvajajte!

model: Tamara Milićević, revija Marije Šabić 

Eduardo Perez Ocanto iz Argentine, razveselio nas je odabirom vesele i živahne muzike, a u tom stilu je nastavio da nas osvaja: šareno, vrcavo, lepršavo, lagano, ludo, šašavo,raspevano, živahno, razigrano, uz miks boja, spajanje plave i zelene, narandžaste i roze, razdragano, uz pesmu „Felicita“, zaista se širila sreća i radost na modnoj pisti! On je muška Sanja Veličković iz Slovenije!

photo credit: Svetlana Braun 
photo credit: Svetlana Braun, revija Eduardo Perez Ocanto 

Marija Maja Dimitrijević, nekadašnja manekenka, odnedavno i modna dizajnerka, iz Beograda, sa završenom Akademijom primenjenih umetnosti, pokazala nam je sintetičke materijale, kao što je eko koža, ali i organdin svilu i muslin svilu, silver glamur, metalik boju...Reviju je posvetila sestri Mini, pa joj je isti naziv i nadenula.

photo credit: Svetlana Braun 

Maja tvrdi da je veću tremu imala kao kreatorka nego model, a veoma pristupačna, nasmejana i prijatna za razgovor, objasnila nam je da je svoje manekenke savetovala da ne paniče, jer je sve rešivo. Njen osmeh nas je osvojio pa tako i kolekcija dobija na punoj pažnji!

photo credit: Svetlana Braun 

Bata Spasojević, sa dve decenije postojanja, tačno osluškuje publiku i zna šta joj donese – a doneo joj je stil, ritam, umeće, emociju, originalnost, zadržavši lični pečat i ne odstupajući od svojih izbora – crne boje i pantlalona s cibzarima.

photo credit: Svetlana Braun 

Jedan od retkih sa završenom Akademijom primenjenih umetnosti, Bata sad već izlazi na scenu kao da sve radi s lakoćom, od šale, nonšalantno, kao da zna da nema šanse ikog da razočara. Komadi su svi nosivi, urbani, idealni za srpsko ali i svetsko tržište, sa kačketom i kožnim detaljima, ako vam telom pulsira gradska energija, uzbuđenje, a Bata je takav da prosto nema šta da vam puno mudruje kad je dovoljno da pogledate reviju i sami steknete utisak da je sve tu, na mestu, sve bez čega jedan ormar ne može da se nazove garderoberom.

photo: Svetlana Braun 
photo credit: Svetlana Braun 
photo credit: Vuk Đermanović 

Čime bismo pre napunili plakar? Ne znamo. Sve nam treba i sve bismo Batino uzeli! Ko diktira modu? Bata!

revija Bate Spasojevića 

Španska kreatorka Agata Ruiz de la Prada dočarala nam je vedru, koloritnu kolekciju s domincijom jakih i jarkih boja, kao što su roza, crvena, plava, zelena, prugasti detalji, želeći da nam pošalje ogromnu količinu ljubavi, radosti i pozitivnog vajba, što su prisutni svakako mogli osetiti.

photo credit: Svetlana Braun 
PRADA

Serbia Fashion Week još jednom je podigao Novi Sad na visoku lestvicu kulturnih događaja, dokazavši da bez premca možemo poneti titulu Evropske prestonice kulture!

Jezičara 
0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari