svetski dan trčanja

Jezičara pretrčala 16 kilometara!

Jezičara pretrčala 16 kilometara!

5. jun trebao je biti i u Novom Sadu u znaku trčanja, kao što je širom sveta, kada je zapravo obeležen Global running day.

Kilavi Novosađani, ipak nisu dorasli ovom zadatku.

Birajući rađe kaficu pod suncobranom, centar je tog dana bio pun takvih koji nisu pojma imali šta se oko njih dešava i zašto ova razularena grupica ljudi trčka tik kroz centar, remeteći njihov mali mir i skrećući pažnju na sebe.

Prva i jedina Škola trčanja u gradu skupila je tek šačicu njih, mahom svojih članova, kako bi obeležili ovaj dan, pokazavši koliko je trčanje zdravo i ujedno promovišući svoju školicu.

Tog dana trajale su i Zmajeve dečje igre pa je centar grada bio prepun. Na Trgu slobode smo se dobro zagrejali a potom laganim trkom prošli Zmaj Jovinu, Dunavsku, oko Riblje pijace pa nazad istim putem; tako je naša maršruta iznosila jednu milju, tačno 1.6 km, tek toliko da se simbolično obeleži Svetski dan trčanja.

Najviše pažnje sugrađana privukla je dama sa fotografije koja ima 48 godina, i redovno trči na daleko duže staze, kao i jedna mama koja je trčkala gurajući bebina kolica. Naravno, s bebom u njima. One tvrde da je sve drugo izgovor.

Ako ste čitali tekst do kraja, znate da u naslovu fali tačka između dva broja.

Ako niste, nema veze, mislite da je Jezičara u stanju da pretrči 16 kilometara :)

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari