balkan LTD

Jezičara u zatvoru!

Jezičara u zatvoru!

U vremenu poremećenih vrednosti, turbo folk muzike, kriminala, luksuznog života, lakih žena, amorala, moćni Don misli da može sve. Može li zaista?

Ovo je kratak opis prvenca Siniše Delibosa, pod nazivom „Balkan LTD“, Novosađanina koji je deo lepog života proveo u Americi u Mičigenu, potom u Srbiji, baveći se preduzetništvom, da bi jedan mali deo, onaj kada se i zanima za pisanje, proveo u KPZ Sremska Mitrovica. I još uvek provodi.

Povodom promocije njegovog prvog čeda, Jezičara je posetila zavod, u kojem sam se uverila da cilj boravka nikada nije slomiti čoveka, nego ga resocijalizovati i pomoći mu da postane društveno prilagođena i prihvatljiva osoba.

Siniši, kao aktivnom članu literarne sekcije, Uprava KPZ Sremska Mitrovica, omogućila je da izda roman i da napravi prigodnu promociju kojoj je prisustvovalo više od stotinu njegovih sapatnika, Upravnik KPZ Aleksandar Alimpić, i njegov zamenik Nebojša Draganović, kao i dama koja je najzaslužnija da knjiga ugleda svetlost dana – književnica Mirjana Marković, milim glasom čitajući nam odlomke Sinišinog štiva.

I pored male treme, autor je izjavio da mu pisanje olakšava boravak u zavodu, jer je to način da pobegne u neki sasvim drugi svet, svestan da čini nešto korisno, ističući da knjiga nije autobiografska, osim par delova, ali da svakako nosi važnu poruku: lagodan život, bez rada, ne postoji i ukoliko nisi pošten, vrlo brzo ćeš završiti iza rešetaka.

A život iza rešetaka nije nimalo lak. Ipak, Siniši je pomogao da se uhvati u koštac s pisanom reči i da ono što ga tišti stavi na papir, a potom da pretoči u poučnu knjigu, namenjenu svima koji misle da brzo sticanje novca i nepromišljene greške mogu trajati doveka, ali i da napravi divnu promociju – razlog da neko kroči u zatvor lepim povodom.

Ima li života nakon izdržavanja kazne?- pitanje je s kojim se susreću svi s one strane rešetaka. Sa ovakvim stilom pisanja, za Sinišu Delibosa život će tek početi.

izvor: Novosadski reporter

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari