gruming

MINA PAVIĆEVIĆ: Mađioničar za lepotu vaših ljubimaca

MINA PAVIĆEVIĆ: Mađioničar za lepotu vaših ljubimaca

Mina Pavićević može da se pohvali kako radi posao koji obožava. Neobičan i vrlo priznat u svetu. Voleti životinje i brinuti o njima mnogo govori o ovoj uspešnoj, mladoj preduzetnici. Družiti se s kućnim ljubimcima, biti im posvećen, provoditi vasceli dan s njima, samo potvrđuje onu Šarl de Golovu: ”Što više upoznajem ljude, to više volim životinje.” A one ne postavljaju pitanja. Ulepšavaju se poput ostalih živih bića, dok ih Mina, milog lica, nasmejana i orna za rad, dočekuje u svom studiju ”Yuppy Puppy” za negu ovih slatkih stvorenja.


Kada ste počeli da se bavite grumingom i kako je pala odluka baš na ovaj lepi posao?
-Grumingom se bavim punih pet godina. Pokretač ovog posla prvenstveno je ljubav prema svim životinjama koju smo zajedno izgradili moja deca i ja.

privatna arhiva


Kakve tretmane nudite?
-Kod nas u salonu Yuppy Puppy nudimo: Kompletan tretman: kupanje, feniranje, šišanje, sečenje noktiju, čišćenje ušiju, pranje zuba, izbrijavanje šapa i imtimne regije, higijenski tretman, tretman protiv linjanja, rašćebavanje pasa, šišanje mačaka, farbanje ušiju i repića , izvlačenje pramenova, cirkonisanje dlake...sve što vlasnik poželi za svog ljubimca! Iako posao izgleda zanimljiv, nije ni malo lak. Pored ljubavi prema životinjama, morate da imate ogromno strpljenje. Ne znam da li treba da spomenem da je ovo zanat za koji morate posedovati i umetničke ruke.

privatna arhiva


Ko su najčešće mušterije i sa kim najviše volite da radite?
-Najčešće su kuce (srednje rase) a i mace su nam neizbežne. Moram da priznam da su mi omiljeni Pomeranci.

privatna arhiva


Kakvi su Novosađani po pitanju ove vrste biznisa?
-Naši sugrađani poprilično vode računa o higijeni svojih ljubimaca.
Imate li neku zanimljivu anegdotu koju biste podelili sa našim čitaocima?
-Postoji jedna mala stvar na koju se uvek našalim sa vlasnicima ljubimaca kada dođu po psa-  ”Ukoliko ikada budete hteli da ga poklonite, prva sam na listi čekanja”. Jednostavno svi psi su prelepi, anđeli sa veselim repićima.

privatna arhiva


Kada su ove jake letnje vrućine, koji je vaš savet?
-Preporučujem kraću frizuricu, a ukoliko je to rasa koja se ne šiša, onda higijenski tretman koji obuhvata izvlačenje podlake.

FB, privatna arhiva


Sa kojim vrstama je najzahtevnije i najteže raditi?
-Najzahtevniji vragolani su starosti od 4-8 meseci koji tek treba da se priviknu na tretman kod grumera.

IG, privatna arhiva


Kojim tehnikama se služite ako je kuče, recimo, nemirno, ne želi da ga osušite il mu isečete nokte?
-Ne postoji tu tehnika. Postoji pristup psu koji je najbitniji od samog početka. Sa psom prvo treba da uspostavite kontakt, nakon koga će se osećati smireno i sigurno. Posle je sve lako. Kada su u pitanju štenci, postupak je isti samo što treba da računate na još više strpljenja.

IG, privatna arhiva 


U prijatnom svetu nege čovekovog najboljeg prijatelja, Mina je neko kome s punim poverenjem prepuštate ljubimca, znajući da je pedantnost zagarantovana, a njena vesela narav čini da malko postanete ljubomorni jer vaš mezimacc prosto ne želi da ide kući.

autor: Nikea Vučetić

izvor: Novosadski reporter

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari