NENAD PAGONIS: U ringu sa životom

NENAD PAGONIS: U ringu sa životom

U  Kulturnoj stanici Svilara, održana je promocija autobiografije višestrukog svetskog šampiona u kik boksu Nenada Pagonisa, pod nazivom „U ringu sa životom“.

Mi na porazima rastemo i zato sam ovu knjigu započeo upravo porazima. Za petnaest godina karijere, 160 mečeva i samo sedam poraza, sledeća lestvica bila je upravo pisanje knjige, koja zapravo ne govori toliko o sportskim postgnućima koja možete izguglati, nego o ringu kao životu; život je borba u kojoj maske spadaju, gde vodite neprekidna nadmetanja i bitke s umom, i gde smo sami sebi najveći protivnici. Pobediti sebe, najteže je“, istakao je Pagonis.

Počasni gosti bili su gradonačelnik grada Novog Sada Miloš Vučević koji je nasmejao mnogobrojne goste koji su došli da pruže potporu sportisti, istakavši da je Nenad njegov prijatelj skoro osam godina: “Nenad je prijatelj s kojim često imam verbalne okršaje, srećom po mene. Knjiga je pitka, čitljiva, pisana jednostavnim stilom i zaista sam prijatno iznenađen što nije tražio podršku grada, zbog čega mu ujedno i čestitam.“

Robert Čoban, takođe jedan od počasnih gostiju, na promociji je izjavio: „Kada mi je moj drug Nenad rekao da će pisati knjigu, pomislio sam ’Za boga miloga, šta neko sa 30 godina ima da kaže o svom životu?!’, ubrzo shvativši da nekoliko hiljada dece u njemu vidi idola, i da je dobro što je ovo učinio, zato što mnogi iz njegove branše završe u crnim hronikama, a Nenad je jedan od retkih koji završava uvek tamo gde treba pomoći, naročito deci, bilo da peva u humanitarnim emisijama, gradi igrališta, ili prodaje pojas svetskog prvaka kako bi pomogao oboleloj devojčici“, pohvalio je sportistu.

Nakon što su velikani sporta, među kojima je i Slavko Obadov, javno dobili reč da iskažu divljenje Nenadu Pagonisu, upriličen je koktel na kojem su prisutni mogli kupiti knjigu i porazgovarati o tome kakav je Nenad kada spusti gard.

Spolja gledano, nisam baš imao neku perspektivu. Odrastam na margini. Uleteo bih u kuću po sto puta na dan, otvarao frižider, grabio u trku ono što nađem tamo i izletao opet napolje. A praznina u stomaku je stalno zjapila.“ (odlomak iz knjige)

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari