fitness novi sad

Sanja Simić i Rastko Velja: Udvoje uvek pobeđuju!

Sanja Simić i Rastko Velja: Udvoje uvek pobeđuju!

Korona virus, pošast koja nas je sve zadesila, mnoge je naterala da iz krajnje lenjosti pronađu vreme za aktivnost, među kojima je svakako odlazak na vežbanje. Jedan interesantan novosadski par više od decenije zna za benefite fizičke aktivnosti, a osim što izgledaju lepo i zdravo, sport su podigli na viši nivo – treniraju u paru.

Foto: privatna arhiva

I ne bi to bilo toliko zanimljivo da njihova pojava i originalnost ne mame komentare i poglede.

Foto: privatna arhiva 

-Zajedno treniramo od samog početka veze. Oboje smo u fitnesu preko petnaest godina, pa smo samo nastavili u paru, a tako je najlepše, zar ne? Kada uložite puno ljubavi, jedno prema drugom, a oboje prema zdravim navikama, lepom životu, dobroj energiji, to se onda vidi, oseti, kako na nama, tako i na našim snimcima, slikama, a toliko uživamo u svemu tome da ćemo se truditi da ih na Instagramu bude još.

Foto: privatna arhiva 

Kako izgleda vaš zajednički posao?

-Rastko Velja je vlasnik studija koji je koncipiran za personalne treninge, funkcionalne treninge, cross fit, tajlandski boks, kao i one za snagu i mršavljenje. U terminu koji odaberete ste samo vi i vaš trener, tako da imate potpunu privatnost, što klijentu pomaže da se opusti. Imamo i SPA, koji sadrži infracrvenu saunu, jacuzzi masažnu kadu, i kad se sve to lepo spoji s jednim dobrim treningom, dobijate kompletan paket za opuštanje mišića, napetosti, izbacivanja negativne energije...

Foto: privatna arhiva 

Ja sam se poslednjih meseci usmerila na online personalne treninge, jer je potražnja za istim neverovatna! Naročito u ovom periodu kada su mnogi bili kod kuće i prešli na online poslovanje. Akcenat je na porodičnim treninzima, u kojima je porodica na okupu, u toplini svog doma, u svom okruženju, što ujedno dovodi i do bolje komunikacije među članovima, zbližavanje, jer kada delite ista interesovanja, sve je lakše. Zabavno je i korisno. Deca su posebno oduševljena, jer su ipak mnogo vremena provela zatvorena u minulom periodu. Trening je prilagodjen svakom ponaosob, u zavisnosti od godina, zdravlja i mogućnosti. Ujedno, pravim i plan ishrane, takođe koncipiran prema svakom vežbaču.

Foto: privatna arhiva 

Svaki početnik treba da zna šta želi da postigne - bolji fizički izgled, rešavanje nekog zdravstvenog problema, aktivniji način života...

Foto: privatna arhiva 

Na čemu se bazira vaša ishrana?

-Treniramo šest puta nedeljno i zdravo se hranimo. Svakako, pojedemo i nezdrave namirnice, ne često. Ja obožavam kuvanje, tako da je naša hrana i ukusna, i to je zabluda da zdravo mora biti neprimamljivo, jer imam baš sjajne recepte za slasne obroke!

Foto: privatna arhiva 

Kako reaguju ljudi kada vas sretnu tako atraktivne, s mišićima, zategnute, ipak ste pojava?

-Ne obaziremo se, mi samo obožavamo ono što je nekom hobi, jer je to nama i hobi i ljubav i posao. U paru je sve lakše!

Foto: privatna arhiva 

Imate još jednu ljubav.

-Oboje smo veliki ljubitelji pasa. Našu veliku porodicu čine: bišonka Mia, bul terijer Saba i šest staforda.

Sanja i Rastko ne traže izgovore i razloge zašto da sačekaju sa zdravim navikama, aktivnostima i vežbanjem. Oni su stvar uzeli u svoje ruke i doveli živote do savršenstva, kako fizičkog, tako i umnog. Odlično se zabavljaju, rezultati govore za njih, pa zar to nije ono čemu bismo svi trebali da težimo?

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari