iva strljic

FASHION TALK: Modom i stilom protiv korone

FASHION TALK: Modom i stilom protiv korone

Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta,  modna kompanija „Serbia Fashion Week“ ulepšala je svojim Novosađankama njihov radostan dan zanimljivim modnim panelom, pod nazivom „Fashion talk: Šta bi danas rekla Coco Chanel“, u cilju da se moda vrati na velika vrata nakon pošasti koja nas je zadesila.

Za sve dame koje obožavaju šoping, ova panel diskusija održana je u TC „Promenada“, a među panelistima su se našli dizajneri Suzana Perić, Bata Spasojević iNataša Perkovski Adžić, glumice Jelena Gavrilovič i Iva Štrljić, kao i stilistkinja Kristina Bekvalac, dok je moderator bilo poznato TV lice Mara Skendžić.

Posetioci su imali priliku da uživaju i u nagradnoj igri u kojoj su mogli osvojiti izuzetno vredne nagrade.

Govorilo se o stilu, o tome koliko smo isti izgubili i „prebacili“ se na nošenje trenerki u udobnosti svog doma, tokom pandemije koja je zahvatila ceo svet, ali i o tome može li prefinjenost da se kupi ili nauči, na šta su neki od najzanimljivijih odgovora stigli od poznatog i lepog lica, uvek dobro stilizovane, damskog senzibiliteta, glumice Ive Štrljić, koja je za ovu priliku angažovala usluge frizera i šminkera, ističući: „Ja sam uvek sređena i užasavam se na pomisao da budem odevena u trenericu, jer se udobno osećam i u lepršavoj haljini kada sam kod kuće. Ne, ne sređujem se za druge, niti sam u potrazi za mužem, kao što bi mnogi zlobni jezici rekli, nego se isključivo sređujem za sebe – tako se dobro osećam, i to spada u domen kulture. Kada me pitaju da li ću ikada doći u opuštenom izdanju, moram da naglasim, naročito kolegama sa seta, da ja upravo ovakva jesam opuštena.“

Broj prisutnih, kao i onih koji su posmatrali događaj putem live stream-a, govori nam koliko smo se uželeli modnih konstruktivnih razgovora, kao i različitih mišljenja jer, recimo, Kristina Bekvalac tvrdi da se najbolje oseća u kežual izdanju, u stvarima koje bukvalno vise sa nje.

Predsednica SFW-a Svetlana Horvat izjavila je da moramo slediti sopstveni stil i nikako ne podlagati uticaju trendova, dok je renomirano ime u svetu brenda, kreatorka Suzana Perić istakla važnost angažovanja kompetentnih u modnom biznisu, naročito kada je odevanje za neku važnu priliku, kao što je crveni tepih, kao i da stilom uvek šaljemo jasnu poruku.

SFW i „Promenada“ poklanjali su bukete cveća lepo obučenim damama koje su posetile najveći tržni centar u regionu!

Nema potrebe da izgledate kao svi ostali. Daleko je zabavnije da osmislite svoj stil, look po kome ćete biti jedinstveni, autentični.“ – Twiggy

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari