lihvar

LIHVAR – zelenaš kojeg svi poštuju

LIHVAR – zelenaš kojeg svi poštuju

Nakon duže pauze, u bioskopu „Arena Cineplex“ konačno smo imali priliku da prisustvujemo premijeri filma, a mnogobrojna publika dokaz je da se uželela bioskopskog platna!

Domaći film „Lihvar“ Nemanje Ćeranića premijerno je prikazan na 49. Međunarodnom filmskom festivalu FEST, pa iako je snimljen za svega 14 dana u opštini Inđija, uspeo je da zadovolji ukus publike, da sakrije kratak rok i mali budžet, a da istakne ono što je najzanimljivije – protagonista filma Dušan Petković zapravo je bokser, drži teretanu, a rukavice je uveliko okačio o klin, dok se na filmskom platnu odlično snašao.

Foto: Nenad Karlić 

Dušan, dakle naturščik, glumi Mundira, zelenaša koji boluje od dijabetesa, ali njegov jedan dan nije običan kao kod ljudi koji se bave običnim poslovima. Cenjen i poštovan od strane svojih Inđijaca, nikome ne ostaje dužan i niko mu ne ostaje dužan. Ipak, samo jedan pogrešan potez, život će mu okrenuti naopačke.

Scenario potpisuje Strahinja Madžarević, a pored Dušana igraju i Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Milica Grujičić, Branko Vidaković, Zlatan Vidović...

Foto: Nenad Karlić 

Ovo je prvo domaće ostvarenje završeno tokom pandemije i predstavlja kombinaciju kriminalističke drame i trilera.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari