Putešestvije

Čari Lombardije

Čari Lombardije

Na samo 40 kilometara od Milana, u severnoj Italiji, u okviru pokrajine Lombardija, nalazi se Komo - prekrasni, šarmantni gradić, poznat po svojim vilama, palatama, crkvama, bazilikama...Istoimeno jezero jedno je od najlepših i najdubljih u Evropi, što ga čini rajem za slavne; ne čudi što su Madona i Džordž Kluni pazarili svoje vile baš s pogledom na jezero Lago di Como.

Menađo i Belađo, koje zovu "italijanski Beverli Hils", sa krivudavim uličicama, uskim, pravi su melem za oči.

Katedrala Duomo, građena je u gotskom stilu, duga skoro 90 metara, u čijoj sam blizini ručala u restoranu inetresantnog naziva "Why not", vrlo povoljno, odakle su dopirali ponajviše glasovi srpskog jezika. Raštrkani smo po celom svetu. Iako turističko mestašce, izuzetno je mirno, a pogled na planine, jezera, bogatu prirode, vrtove, vile, zaista su dovoljni razlozi da nekad posetite očaravajući Komo.

Ako volite čarobna mestašca, preporučujem Varenu, u kojoj živi tek 800 stanovnika. Mirno, pitomo, sve nekako slatko i minijaturno, totalno romantično i ljupko.

Italija ima toliko skrivenih blaga, da je prava šteta da posetite samo Rim i turistički nametnute atrakcije gde vrvi od ljudi i turista, pored ovakvih ribarskih, opojnih, dražesnih, neodoljivih joj delova.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari