Biznis

Tihi lekar u centru Novog Sada

Tihi lekar u centru Novog Sada

Nakon što je proputovala pola sveta i živela u inostranstvu, Marijana Čuljak rešila je da svom Novom Sadu donese orijentalni duh, mesto na kojem će sugrađani pobeći od stvarnosti i svakodnevnih trzavica, stvarajući im mirnu oazu u strogom centru grada, preko puta pravoslavnog hrama- Saborne crkve. Osmislila je da to bude hamam – tursko kupatilo.

Pre samo tri meseca, Marijana nije ni sanjala da će ovakav vid opuštanja naići na toliki odjek, pa tako svoje mesto u parnom kupatilu ipak morate rezervisati.

-Godinu ipo dana sam radila na stvaranju ovog relaks prostora, sama osmišljavajući sve – od prve cigle do poslednje pločice!

Šta podrazumeva jedna seansa?

-Prvo posedite da osetite tu čar Osmanskog carstva, dok vam naše ljubazno osoblje obučeno u tradicionalnu tursku odoru služi čaj, kafu, kolačiće, a potom se presvučete u svlačionicama koje su takođe u prepoznatljivom istočnjačkom stilu, dobijete svu neophodnu opremu, od veša za jednokratnu upotrebu, do peškira, kada počinje vaš proces opuštanja i uživanja – sedite u prostoriji u kojoj je para 40 stepeni, gde je stoprocentna vlažnost, uz zvuk muzike bliskog i srednjeg istoka, mirise koji opuštaju sva čula, a imate i bazenčić u slučaju da želite da se rashladite. Potom se radi piling kože rukavicama i penom, a mažu se i ulja koja sami proizvodimo i koja su vrlo prijatna za kožu, pa se ta mekoća zadržava na njoj danima.

Blagodeti koje nam hamam pruža?

-Ovaj vid relaksacije dovodi vas u stanje nirvane, poboljšava tonus krvnih sudova, otvaraju se disajni putevi i obično posetioci nakon tretmana, čak i oni koji su bili skeptični u početku, obavezno rezervišu već za sledeći dan, jer kažu da im jako pomaže nakon napornih obaveza, oslobađa stres, nagomilanu napetost, imaju više energije, lakše dišu i stiču utisak kao da su bili na masažama, koje takođe nudimo. Tvrde da je naša oaza mira zapravo njihov „tihi lekar“.

Ko je zainteresovaniji: muškarci ili žene?

-U većini su to žene, za koje sada pripremamo i tretmane za mlade i njene deveruše, kao i za maturantkinje, gde će, pored opuštanja, dobiti frizuru, šminku, sve ono što je potrebno devojci pred udaju ili maturu, u našim specijalnim prostorijama namenjenim za tu vrstu užitka.

Jedva smo dočekali da se prekrijemo pamučnim platnom i mirisnim peškirima, te odahnemo od intervjuisanja, baš ovde, jer je Marijanin „Atrium“ u Nikole Pašića stvoren baš za to – da opusti um, a dušu umiri!

IZVOR
0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari