Biznis

Četvrto veče Serbia Fashion Week-a u znaku Danijele Božić i Bate Spasojevića, april 2015.

Četvrto veče Serbia Fashion Week-a u znaku Danijele Božić i Bate Spasojevića, april 2015.

Serbia Fahion Week postaje sve bolji i bolji! Odlična organizacija, mala kašnjenja koja su prirodna za ovu vrstu događaja, velelepni modeli, odlična lokacija Kongres sale “Master centra”, originalni modeli, zvučna svetska imena, internacionalni urednici magazina, fotografi, blogeri i enorman broj posetilaca, okupili su se i sinoć na četvrtoj večeri ovog impozantnog dešavanja u Novom Sadu!
U publici se moglo videti sve: od sexy čizama, šljljaštećih detalja, patika kombinovanih sa suknjom, tila, resa, perli, kože, šešira….ali na pisti se zapažao samo glamur, pa se stiče utisak da bismo s lakoćom mogli parirati svetskim modnim dešavanjima!

Zorica Jadranski  (1)

Prva u nizu je revija Zorice Jadranski koja je sa samo sedam svojih modela istakla braon i crnu boju, kožu koja je uvek u trendu, kao i neizbežni šlic na suknjama, iako su najviše pažnje privukle imitacije policijskih šapki na glavama manekenki.

Ivana Đurić, sa kolekcijom “Blaze”, donela je odsjaj, plamen, bljesak, trenutak koji povezuje sa rajskom pticom, propraćeno odgovarajućom muzikom. Kaže da se sasvim slučajno obrela na ovom događaju a u modu je uvukla želja za sopstvenim izražavanjem. Odlučuje se skoro uvek za kožu, iako je teško naći dobrog majstora koji se bavi ovim materijalom.

Originalna i uvek slatka, koherentna, maštovita, originalna, svoja i smela Marina Mićanović već sa prvim modelom pobrala je sve simpatije, a aplauz je usledio i pre vremena. Izuzetan napredak “razleteo” se pistom! Želeći da razbije jesenje i zimsko sivilo koje nam predstoji, Marina je u tome uspela bojama!

Marina (2)

Njen fazon je prepoznatljiv- color block; ona spaja više boja u jednu, kači veliku dugmad, koristi žutu, ljubičastu, igra se formama poput deteta s najnovijom igračkom, totalno opušteno. Materijale nabavlja u našoj zemlji, svi su prirodni, ne veruje u sintetiku, a svojim lakim korakom, kao gore pomenute detence, s iskrenim osmehom na licu, prodefilovala je pistom poklonivši se publici, te joj je osmehom zadovoljne publike uzvraćeno.
Andrea Lazzari iz Italije je inspirisan 40-im; fino keplovana vunena tkanina, još bolji štofovi, krop pantalone, jakne, kaputi, kape, džemperi s kapuljačom i tamne boje su ono što se moglo zapaziti.


Poput vojnih uniformi, sa preko dvadeset manekena, možda je pomalo izazivao zamor kod publike kojoj je uvek teško držati pažnju.

Ovo veče upriličila je i Milena Radović svojim kreativnim radom, a njene duge haljine, šlic, gola leđa namenjeni su sofisticiranoj dami. Koristila se muslinom, svilom i saten svilom, plemenitim metalima, prirodnim, koji daju dobar osećaj, tvrdi Milena.

Gosti iz Grčke, “Mi-Ro“, dva momka, izložila su svoje kreacije u stilu “gypsy”, pomalo konfuzno, zbunjujuće, bez reda i teško, iako se bloger i stilista Velibor Živkov ne bi složio, ističući da je eklektika baš u svom obliku, plus flaper i da su gosti pravo ludilo! Dizajnerka Dušica Savić deli njegovo mišljenje, a fascinirana je bogatstvom štampe, printa i detalja!

MI-RO (3)

Nakon koktela čekala se revija Danijele Božić, sad već afirmisane dizajnerke poznate i na inostranom terenu. Inspirisana ornamentima, vezom, carskim insignijama srpskog srednjovekovnog kostima, po kojima kolekcija nosi naziv, Danijela je još jednom nametnula svoj stil, pokazujući da njena priča ima karakter. Žene u njenim haljinama i kaputima mogu se osećati carski, a vezenim i ručno ukrašenim detaljima vratila nas je na srpsku tradiciju, krune, plašteve, ponos, čast i dostojanstvo. Jednom rečju: ekstravagantno!

Čipke i vezovi, nalik onim iz ruskih bajki, opravdali su svaki aplauz koji je izazvala ne samo svojim radom i kvalitetom nego i svojom pojavom na pisti, u vlastitoj zelenoj kolekciji i prepoznatljivom šarmu koji nas je sve osvojio.

Danijela  (2)

Četvrto veče modnog spektakla završeno je revijom Bate Spasojevića, pod nazivom “Individual”, a šokantnim izlaskom manekena koji su u rukama držali oružje (ne pravo) i propraćenim zvukom sirene, već je aludiralo na akciju!

Bata (2)

Pojedinačno, svaki detalj je lep i nosi svoju priču. Svaki komad odeće je nosiv, prilagodljiv i impozantan. Marsala boje, ručna pletenina, krzneni detalji, naglavci za ruke i noge, kaputi, pelerine, pas na pisti i ” R’n’R” nota zaokružile su glamur koji ovom umetniku nije nepoznanica. Bati je muzika inspiracija, mešavina hard rocka i etno motiva, s nastojanjem da gaji etno i urbano, namerno praveći spoj nespojivog, a zapravo je vrlo nosivo i može biti i te kako šik! Poseban, drugačiji, eklektičan, mudar, kontrolisan, interesantan, maštovit, sceničan, inspirisan, posvećen, inovativan, smeo, neuljuljkan, individualan, samostalan, nepogrešiv, dostojanstven, svoj, vizionar, instiktivan, Bata Spasojević definitivno je došao “kao šlag na tortu”!

Bata (3)
Bata (5)

I ne zaboravite da vam dizajneri predstavljaju modu, ali vi sami birate svoj stil!

Autor: Nikea Vučetić

IZVOR
0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari