Biznis

Moda je u svima nama: Treći dan Serbia Fashion Week-a obeležile revije Marije Šabić i Boška Jakovljevića

Moda je u svima nama: Treći dan Serbia Fashion Week-a obeležile revije Marije Šabić i Boška Jakovljevića

Treće veče Nacionalne Nedelje mode u Novom Sadu otvoreno je revijom umetnice Lidije Orze, u kojoj su obilovale rese, šare, pelerina s kapuljačom, ruske forme i etno printovi. Inspirisana je Njujorkom u prošlom vremenu, a koristila je teže materijale, pa opet prijatne.

Iza nje izlagala je Marta Miljanić u čijoj kolekciji je preovladavala crna koža i stil gotika-romantika. Pomalo nesigurnim koracima i s vidnom tremom, Marta je pozdravila publiku i uspela da pobere aplauze prisutnih.

U prvom bloku svoj rad predstavila je i gošća iz Mađarske, Agnes Szepligeti, prikazujući mnoštvo šliceva, golih leđa na haljinama koje su ličile više na one za maturu, na tren nepovezano, eklektičnim stilom, nekako još uvek tražeći sebe.

Nakon kratke pauze, posetioci ovog velikog događaja uživali su u reviji Kristine Jezdić, koju je posvetila svojoj majci Mili koja nije među živima, i koja podseća na Valentinove kreacije, s akcentom na glamur.

kika 2

Srebrni, zlatni detalji, kaiševi, rese, bež, til, šljokice,čipka, mogli su se okarakterisati kao “Disko diva”. Kristina je vodila računa o najsitnijim detaljima pa je tako prvi red sa eminentnim ličnostima dobio na poklon kesicu sa kolačićem na kom je ispisano njeno ime.

kika

Amela Radan iz Bosne i Hercegovine potrudila se svojom kolekcijom da nam dočara prirodu, šarenolikost, veselost na ručno slikanim tkaninama, iako je propratna muzika i mnoštvo haljina pomalo delovalo uspavljujuće na publiku.
Odmah posle koktela i pauze za osveženje, gost iz Rusije- Fabric Fancy vratio je u modu suknje s visokim strukom, a kao i njegovi prethodnici neizostavan je bio vez, gola leđa i cirkoni.

fabric 3

Ono što se čekalo celo veče i za čim se napravila enormna gužva u Kongresnoj sali “Master” centra definitivno su revije Marije Šabić i Boška Jakovljevića.

Boško, u svom prepoznatljivom stilu, ne beži od originalnosti, a svojom muškom kolekcijom pokazao je zbog čega je dobar deo publike rešio da stoji, ako treba.

Zeleno, plavo, štrafte, dugmad, rese, trenerice, crna koža, “begi” pantalone, sakoi, jaka narandžasta boja, cibzari na ledjima samo su neki od detalja koje je Boško nametnuo večerašnjom revijom i pobrao apsolutno sve aplauze. Raspoložen za saradnju, Boško otkriva da je naziv revije “Believe, Believe” i da se uvek rukovodi putovanjima dok stvara. On tvrdi da svojim modelima uspeva da muškarac bude funkcionalan u svakom trenutku, da zavede, da odgovori i da sam sebi dobro izgleda! Ne postoji muškarac koji može da ponese njegova odela jer ona nisu drugačija nego se drugačije kombinuju. Svojim specijalnim notama, kombinacijama i stajlingom još jednom nas je ovaj umetnik fascinirao začinivši reviju nastupom Tijane Dapčević koja je pevala Madoninu pesmu “Vogue”, takođe u njegovoj kreaciji. Tijana je sigurnim korakom parirala manekenima napravivši zaista veselu atmosferu, što se moglo zaključiti po osmesima publike.

bosko i tijana

Na pitanje kakvi su Novosađani kao posmatrači, ovo poznato TV lice odgovara: “Oni su lucidni, suzdržani, ali jako su dobri ljudi ako te gotive i mi se odlično razumemo.”

marija sabic 3

Teško je biti takmac Bošku i oduševiti prisutne novom revijom, ali u tome je uspela Marija Šabić, čiju reviju su iz prvih redova pratili voditeljka Sanja Kužet i pevač Ćemo. Od Marije smo navikli na glamur, stoga smo glamur i dobili! Elegantno, s dozom provokativnosti, nežnih tonova, luksuzna čipka koja se doprema iz Pariza, bele i bež haljine krasile su već premorene manekenke, stvarajući dojam nekih modernih princeza. Tema su dame koje hrabro marširaju unatoč diskriminaciji, zlostavljanju, koje se ne boje da slobodno prikažu svoju seksipilnost, naglašavajući da je žena prvenstveno dama. U tome je i uspela!

marija sabic 2

Armani je umeo da kaže kako je “Razlika između stila i mode kvalitet.” Serbia Fashion Week nam kvalitet potvrđuje svako veče!

marija sabic 1
marija sabic

Autor: Nikea Vučetić

IZVOR
0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari