Biznis

MARINA ERHARTIČ: Mesto na kojem detalji odlučuju

MARINA ERHARTIČ: Mesto na kojem detalji odlučuju

Master preduzetnica, Marina Erhartič, oduvek je volela aksesoare, i za razliku od drugih žena koje su kupovale cipele ili birale najlepšu haljinu, ona bi uparivala nakit ili maramu uz autfit. Posedujući oko za sitne detalje, ova vrsna preduzetnica uvek zapazi da li bi vam uz odevni komad pristajao neki unikatan broš, kakve i sama proizvodi, ili možda rajf, ili pak neka sitnica koju verovatno nikad ne biste sami ukombinovali.

Ali, aksesoari su i te kako popularni međ Novosađankama, tvrdi gospođa Marina koja je svoj biznis započela tako što se na najvećem inostranom sajmu franšize spojila sa Igorom Bogojevićem, i tako otvorila svoje dve radnje „Brosch“ u Jevrejskoj ulici i u Dunavskoj, kao i u Beogradu na Žarkovu. Ujedno ima i svoju franšizu te je prepoznatljiv brend raširila na svetsko tržište.

-Imam svoj tim ljudi koji izrađuju nakit u inostranstvu, dok ga ja dizajniram ovde u Srbiji. Posao zahteva kreativnost, maštovitost i nadasve ljubav prema modi i vizuelnom identitetu. Iako traži posvećenost 24 sata, naročito zbog marketinga i društvenih mreža, uspevam s lakoćom jer se ovde pronalazim, a imam i neizmernu podršku supruga Igora.

Ova talentovana majka dvoje dece, Uroša (5) i Mine (8) povrh svog biznisa, uspešno se otisnula i u svet turizma pa tako često pomaže suprugu u vođenju jednog novosadskog hostela u centru grada.

Na pitanje ko su njeni kupci, gospođa Erhartrič odgovara:

-Žene najviše, dok u poslednje vreme viđam i muškarce koji kupuju poklone svojim damama. Uvek je lepo videti gospodina kako pažljivo bira komad nakita za svoju lepšu polovinu.

Šta se najčešće pazari kod vas?

-Sve! Od marama, broševa preko tašni i ogrlica. One starije gospođe odlučuju se za broševe, kao luksuzan detalj, dok mlađe preferiraju unikatne torbe i novčanike, minđuše po veoma povoljnim cenama, kao i razne ogrlice, šarene, drugačijih oblika i savršenog dizajna.

Koliko je važno da ste i sami u trendu i da pratite šta je aktuelno?

-Vrlo je važno i zbog toga samo istraživanje i praćenje novina odnosi polovinu vremena. Isto tako, kada su mature, recimo, traži se poseban komad aksesoara, kada su svadbe, traži se crvena boja; svaki događaj ima svoje i uvek moram biti u toku.

Najbolje prodavane artikle ne izdvaja. Marina tvrdi da se jednako kupuje sve, i da je veoma sretna što kod Novosađanki prepoznaje stil i modni ukus, ističući da još uvek ima dama koje će pre odvojiti svotu novca na kvalitetan aksesoar nego na cipele. Detalji su ono što nas izdvaja u tuđim očima, jer sitnice grade krupne stvari, poručuje kreativna preduzetnica Marina.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari