Modna blogerka za siromašne

Treći dan Serbia Fashion Week-a, oktobar 2018: Metež ispred Master centra Novosadskog sajma

Treći dan Serbia Fashion Week-a, oktobar 2018: Metež ispred Master centra Novosadskog sajma

Kada je u gradu saobraćajni kolaps, metež pred Sajmom a do taksi vozila je nemoguće doći, to može značiti samo jedno – Serbia Fashion Week opet će okupirati Novi Sad na nekoliko dana, svojim pompeznim revijama i blještavilom!

Treće veče ove ugledne manifestacije počelo je modnim dešavanjem sestara Cvetković – Mire i Božice koje su nam predstavile duge, elegantne haljine sa ogromnim šlicevima, ističući tako ženstvenost, romantiku i pozivajući na ljubav, jer je svaka manekenka nosila crvenu ružu koju je kasnije poklonila damama iz publike. Dugu, crvenu haljinu, koja joj je savršeno pristajala, ponela je Milica Bursać, atraktivno TV lice koje se s lakoćom snašlo na sceni. Milica je reper za jaku, a opet nežnu ženu, punu topline i ljubavi, kakva je i sama kolekcija sestara Cvetković.

Druga revija, pod nazivom „Etno glamur“ umetnice Silvane, prikazala nam je kako to etno motivi, možda već davno zaboravljeni i retko korišteni, mogu sjajno da se uklope uz glamurozan stil, pa su tako pistom prodefilovale manekenke sa šeširima, u dugim haljinama sa vezom, uz muziku iz filma „Zona Zamfirova“. Ova originalna dizajnerka kaže da je odrastala uz razboj i stoga želi da sačuva kulturno nasleđe, a da je pirotskim modelima samo pokušala da približi šare mladima. U tome je, verujemo, uspela.

Revijom Jovanke Radovanović, iako sa samo osam modela, pokazano nam je kako komadi džempera koji vise i te kako mogu izgledati seksi i privlačno na ženi, a gola leđa samo su jedan od hermetizma ove kolekcije.

Iz Crne Gore dolazi nam „Eden Atelier“ sa prefinjenim haljinama s puno šljokica, perja, čipke i s neizostavnim šlicem, pa iako je na prvi pogled možda neki detalj delovao kičast, ipak su pobrane   simpatije, zbog čega povlačimo prethodno mišljenje.

Ruskinja Kristinaunela je šarenoliki hir i nakon brojnih haljina, konačno smo mogli videti nešto avangardno. Manekeknke, s perikama i s jakom šminkom, podsetile su nas na porcelanske lutke iz staklene vitrine.

Nakon gošće iz Rusije, mogli smo osetiti dašak Argentine i na tren pomisliti da svi treba da kvrcnemo cipelama i zaplešemo, jer nas je ponela neopisivo strastvena atmosfera, koja je u publici probudila vrelu krv, pa i oni uspavani lako su se razveselili, jer nestvarno lepa kreatorka brenda Cristonati Couture približila nam je požudu kroz svoje modele. Premda su svi bili u burgundi boji, ipak, to nije dojadilo oku posmatrača, pomno prativši šta je naredni korak u zamisli ove umetnice. I dok nas je vodila francuska šansona, plesni par zaigrao je tango nasred duge piste! Oh, kakvo sladostrašće! Kao da ne prisustvujemo modnoj sceni! Kao da smo svi bili zaneseni opojnim vinom, kvalitetnim sirom, vrhunskom muzikom i najboljim ljubavnicima na svetu!

Ipak, najslađe uvek ostaje za kraj, pa tako i ove večeri u fenomenalnoj organizaciji Serbia Fashion Week-a!

Da će Boško Jakovljevićostaviti bez daha, to smo i očekivali, kao i svakog puta kada se nonšalantno ušunja u Novi Sad, pokaže šta ima i zada svima domaći zadatak, a onda vas ostavi da tako dugo, dugo budete pod neverovatnim utiskom jer malo ko nakon njega može da razbije dojam ispunjenosti. Kada prisustvujete Boškovim revijama, kao da ste bili u nekom filmu - čas crtanom, čas akcionom, čas ljubavnom. Tu ima svega i nikad nije dosadno. Prepoznatljiv stil od kojeg ne odstupa, pa opet, i dalje neverovatno inovativan.

Šare, trenerke, pantalone, originalne cipele koje takođe stvara on, odela, kaputi, uvek moćna muzika u pozadini, kao na pokretnoj traci smenjivali su se modeli s vrlo neobičnim motivima, radom i krojem, u potpuno ludom stilu koji teško da jedan  Balkanac može izneti, jer Boško Jakovljević definitivno spada u one koji stvaraju brend za svetsku scenu!

Nakon što smo ispali iz Boškovog filma, Marija Šabić vraća nas u svet nežnosti, dama, plavih nijansi dugih, elegantnih, večernjih haljina, koje možete poneti na velikim scenama koje prate svetla reflektora, jer njen kvalitet i njene kreacije nisu za svakog i za svuda, pa je tako jednu od navedenih ponela gospođa Olivera Balašević, istakavši da joj je čast što može da iznese umetnost Marije Šabić. Povrh plave boje koja je nekako, čini se, najzastupljenija, zapala nam je za oko i bela, kao i zlatni pojasevi oko struka.

Još jedno modno veče je završeno, a mi vas i večeras vodimo kroz čarobni svet Serbia Fashion Week-a, u kojem ima glamura, ljubavi, luksuza, otmenosti, inspiracije, dinamike, energije, senzualnosti, neke nevidljive magije kojom predsednica festivala Svetlana Horvat uvek uspe da kupi svoju publiku, ali nikada, poverujte, nikada nema sivila prosečnosti!

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari