budi heroj

DEČJI OSMEH NEMA CENU: Bajkovita podela paketića u okviru projekta "Budi heroj"

DEČJI OSMEH NEMA CENU: Bajkovita podela paketića u okviru projekta "Budi heroj"

Kako prepoznati gradske heroje?

Rade u tišini, bave se svojim dvorištem, čiste, uređuju, a onda vide da i komšijin prag ne valja, pa umesto da nabacaju sneg na njega i "da komšiji crkne krava", oni lepo uđu pa pometlaju, i tako svi uživaju u lepoti zelene oaze.

photo credit: Đorđe Ignjatović 

Osnivač projekta "Budi heroj" Miša Bačulov već dugo godina se bavi humanitarnim radom. Pomogao je mnogim porodicama i kada kroči na tlo grada, raduju mu se svi, sa željom da mu se zahvale. Zašto? Zato što je uneo osmeh većini dece, poboljšao kvalitet i uslove porodicama, pomogao lečenje mališanima za koje drugi nisu imali sluha, skupio više od 30.000 evra donirajući ih u humanitarne svrhe; zato što ne prima novac ali ga rado izvadi iz svog džepa, zato što je svoje dve devojčice naučio da pomognu gladnima, da šire ljubav, da pruže osmeh, pa tako i jedanaestu godinu zaredom da podele paketiće oboleloj deci.

photo credit: Đorđe Ignjatović 

U okviru projekta "Budi heroj", za koji Bačulov tvrdi da je projekat svih nas, ne njegov lični, i da svi mi svojim primerom možemo biti heroji, danas je dodeljeno više od 300 paketića namenjenih deci Udruženja atrofičara, gluvonemoj deci, mališanima iz Velikog rita, i deci sa dečjom i cerebralnom paralizom.

photo credit: Đorđe Ignjatović 

Preko njih 300, srećni, nasmejani, veseli, došli su po svoj novogodišnji paketić, fotkajući se s Deda Mrazom, koji ih je, na veliku radost, držao u krilu i brižljivo i strpljivo se smeškao pred objektivom, a idejni tvorac Miša, priznati novosadski sportista, kaže: "Važno je da svi heroji znaju da se ne "herojišemo" samo pred praznike, nego svih 365 dana u godini!  Ovo je samo kap u moru onoga što tek treba da uradimo. Pokrenuvši akciju, javili su se mnogi heroji, ali želim da vas vidim još, zato baš svi možete to i postati, dajući mali deo sebe!"

photo credit: Đorđe Ignjatović 

Projekat "Budi heroj" želi svima srećne predstojeće praznike i poziva vas da otkrijete heroja u sebi!

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari