Intervjui

DUŠICA SAVIĆ: Ne treba biti pokretna reklama brenda

DUŠICA SAVIĆ: Ne treba biti pokretna reklama brenda

Na upravo zavšenoj Nedelji mode sreli smo Dušicu Savić, talentovanu dizajnerku nakita, garderobe, producentkinju i fashion blogerku koja je pomno pratila svaki komad garderobe, ispitujući materijal i kvalitet, otkrivajući nam toliko toga o modi da nam je preostalo jedino da zaključimo da je moda umetnost, život i izuzetno važna u životu ove devojke koju krasi ljupkost, organizacija, mukotrpan rad i nadasve elegantan stil, pa shvatamo da prave dame još uvek postoje, skrivene poput bisera u  školjci.

-Mama Đurđinka je bila modna kreatorka i tako mi je prenela osećaj za estetiku i stilizovanost. Završila sam pejzažnu arhitekturu i dugo se bavila producentskim radom, koji je zahtevao da organizujem ceo set za snimanje – od modela i garderobe preko dekoracije, detalja, pisanja scenarija, što svakako predstavlja odgovoran i zahtevan posao.

Kako izleda jedno snimanje, koliko traje i kakva su tvoja iskustva na tom polju?

-Obožavam posao producenta, iako je zahtevan. Radimo u studiju po deset sati, sa modelima iz kojih morate izvući najbolje, jer na fotografiji pre svega treba dobro odglumiti ulogu. U zavisnosti od toga šta se traži, moj zadatak je da namestim scenografiju, da organizujem fotografe, frizere, šminkere, opremu, od šoljice za kafu do kuhinje i tepiha. Pazim na svaki detalj. Recimo, manekenu ne sme da viri dlaka s kose na licu, jer kupac neće kupiti tu fotografiju, a ako radimo reklamu u kojoj su potrebne majka i beba, moram da obezbedim sve što je neophodno za to. Raznorazne teme zahtevaju i obimne pripreme.

Osim toga, poznata si kao dizajnerka nakita.

-Nakit izrađujem iz hobija, a moja ljubav je kreiranje prvenstveno suknji i majica. U svojoj radionici koristim pamuk i kvalitetan materijal koji je testiran, til, muslin...

Kako bi opisala stil kod Novosađanki?

-Muškarci su stilizovaniji od žena, pogotovo mlađi, a one su uniformisane, jer nemaju slobodu  da iskažu ono što bi htele. Ljudi kod nas nisu dosledni svom stilu i to me nervira.

Da li si ljubitelj markiranih stvari?

-Nikako. Ne treba biti ničija pokretna reklama.

Šta se nosi ove sezone?

-Sada su aktuelne neon boje, a vraćaju se tzv „pederuše“ kao iz 90-ih.

Kako po tebi izgleda stilizovana žena?

-Bela košulja, crna rolka, odličan kaput, neizostavne dobre cipele i dobra torba!

Bliže se praznici, kako bi savetovala devojke da se obuku za doček Nove godine?

-Šljokice, šljokice i puno šljokica.

Najstilizovanija Novosađanka, po tvom sudu?

-Nataša Bekvalac, s manje izbačenim dekolteom.

Gde možemo pronaći komad koji si kreirala?

-Na FB i IG stranicama „fashionbydusica“, u prostoru „Kreativke NS“ u Zmaj Jovinoj ulici i u concept store-u u Petrovaradinu.

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari