Intervjui

KRISTINA JUNUZOVIĆ: Devojka koja živi život naopačke

KRISTINA JUNUZOVIĆ: Devojka koja živi život naopačke

Kristina Junuzović ne stoji na nogama. Ona lebdi. Obično na šarenim tkaninama prijatnog materijala specijalno dizajniranim baš za te poduhvate, koje mogu da izdrže pozamašnu kilažu, smeštene na visinu od četiri metra. Često zamišlja kako pluta međ oblacima, živi ono što radi –a radi ono što obožava – viseću jogu.

Kristina Junuzović, aerial yoga

Šta ti zapravo radiš dok visiš natraške?

-Letim u svakom pogledu! Visim u vazduhu, igram se, zabavljam se, plešem, smejem se. Živim život punim plućima! Šalu na stranu, Ariel yoga je način da se oslobodimo stresa, kao kad smo bili klinci pa smo se pentrali po drveću, samo što umesto drveta visimo sa marama.

Kristina Junuzović, aerial yoga

Kako izgled jedan tvoj čas?

-Svaki je različit. Nakon zagrevanja, uplićemo se u tkanine i plešemo, izvodimo raznorazne akrobacije, vrtimo se, radimo vežbe, uz veselu, brzu muziku. Visimo mi tako naopačke i nastojimo da sagledamo život iz nekog drugog ugla, što da ne?!

Kristina Junuzović, aerial yoga

Koji su benefiti nakon jednog takvog treninga?

-S obzirom na to da mi dolaze devojčice koje obožavaju da vise i igraju se, srećne i zadovoljne, na treningu imam i starije osobe koje tvrde da sam ih vratila u detinjstvo! Šta ćete veći benefit od preznojanih cura i njihovog osmeha koji ne skidaju satima i obavezno se vrate na naredno druženje?! Jačamo lumbalni deo, jer inače puno sedimo, teglimo se, što je vrlo važno, oblikujemo telo.

Kristina Junuzović, aerial yoga

Možemo li se povrediti, pasti?

-Pa šta?! Ti nikad nisi pala, očistila prašinu, poljubila ranu da prođe i nastavila dalje? Mož’š misliti, jaka stvar! Padneš i sapleteš se na ulici dok hodaš.

Osim toga, često te možemo sresti po gradu kako izvodiš jogu, nasred parka ili Bulevarom.

-Tačno! Ja joga pokrete izvodim gde god se nađem. To je takozvana „ulična joga“. Obožavam da je radim na prometnim raskrsnicama i tako učim da se fokusiram na svoj um, da budem skoncentrisana, u moru buke, gužve, ljudi, automobila, saobraćaja....promovišem sport, zdrav život, jogu, stanje duha i tela, promovišem nešto lepo...i ne samo na ulici ili parku, ja umem i nasred kafića, u izlasku, da uradim neki joga pokret i to baš bude uzbudljivo, naročito ljudima koji posmatraju sa strane. Trenutno uvežbavam da dubim na glavi, na šanku.

Koja oprema je neohodna za ovaj sport i moramo li poznavati balet, cirkuške veštine da bismo posetili tvoj trening?

-Samo helanke i čarapice, dobro raspoloženje, a nikakvo predznanje. Sve možemo izvesti zapetljani u marame, samo ni ne znamo koliko možemo. Kako u životu, tako i ovde – važno je napraviti balans i kontrolu, i shvatiti da ni ne znamo koliko mnogo umemo.

Vedrog duha, atraktivna, visoka, eksplozijom drečavih boja obasjana, pleni pažnjom gde god da se pojavi, pa makar i mirno stajala poput vojnika. Ali, ona je, eto, ipak odlučila da leti ili se zapetlja u nekim čudnim i naizgled teško izvodljivim pokretima. Jer, Kristina Junuzović na sve načine želi da bude drugačija i da pokaže da, u moru istih devojaka, ipak postoje one koje se ničeg ne stide, iz kojih isijava život i koje odišu pozitivnim vibracijama, ma gde visile – na šanku ili u vazduhu!

izvor: Novosadski reporter

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari