novi sad

Fruštuk na vojvođanski način

Fruštuk na vojvođanski način

NOVI SAD -  U hotelu "Putnik" u centru Novog Sada, kišoviti maj ulepšala je promocija gastro - turističkog vodiča, brošure  "Ukusi Vojvodine", u organizaciji Udruženja "InterFest".

Dvojezična, ova džepna gastro Venera, sadrži mini adresar sa sto restorana, recepte, promovišući tradicionalne vojvođanske ukuse i predstavlja pravu malu riznicu ukusa, sa prekrasnim fotografijama i bogatim sadržajem za ljubitelje trpeze.

Takođe, održala se i panel-diskusija na kojoj su govorili Dragica Samardžič, ispred Privredne komore Vojvodine, Saša Mišić, voditelj kulinarskih emisija, Nataša Vitezović, blogerka Nale Coolinarija i Mislav Matišić, iz turističke zajednice Osječko-baranjske županije. Moderator je bila Jadranka Beljan Balaban, ispred Ukusa Vojvodine.

"Vojvođani vole da jedu, i njihova kuhinja se razlikuje od svih u regionu, a gastronomija mora biti deo turističke ponude", izjavila je Dragica Samardžić.

"Meni je Vojvodina kao jedan šareni ćilim protkan ukusima", smatra Saša.

Gastro - blogerka Nataša priznala je da je oduševljena time šta Vojvodina krije, s obzirom na to da ona dolazi iz južnih krajeva zemlje, a posetioci su imali priliku da nakon diskusije na temu hrane i pića iz Vojvodine, degustiraju pravi tradicionalni fruštuk, serviran na dasci: mladi luk, čeri paradajz, kulen, sirevi, gibanica, kiflice sa susamom, pečenica...mastan i slastan doručak!

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari