Intervjui

VINKA ZAVIŠIĆ- NIKA BEAUTY CENTER: Tri sestre, jedan cilj

VINKA ZAVIŠIĆ- NIKA BEAUTY CENTER: Tri sestre, jedan cilj

Odrasle u skromnoj, ali vrednoj porodici, tri sestre hrle kroz život s jednim ciljem: svaka sa svojih deset prstiju želi svojoj porodici poštenim radom priuštiti pristojan život . Ne baš laticama posut put, vodi ih u svet u kojem one čine da se druge žene osete poput kraljica. I ne samo to. Uspeva im i da budu najbolje u gradu, da se za njih nadaleko čuje u kozmetičkom svetu, da postanu sinonim za kvalitet, a da i dalje ostanu one iste, skromne, porodične žene s početka priče. A kako je to moguće, otkriva nam Vinka Zavišić, „mozak operacije“ i jedna od vlasnica salona „Nika beauty centar“.

-Fizioterapeut sam po struci, u kozmetici sam 15 godina i obožavam svoj posao! Sve me zanima, jako brzo učim, a tetovaže sam zavolela na prvu. Zbog svoje kreativnosti i ljubavi prema medicini, obrela sam se u sferi mikropigmentacije, prvo se kaleći po raznim salonima, prolazeći manje prijatna iskustva, jer najteže je raditi s ljudima; bila sam dugi niz godina menadžerka u jednom renomiranom salonu i onda sam donela odluku da nas tri stvorimo nešto svoje. Pritom, imam troje dece i kada sam u Domu zdravlja ostala bez posla, finansijski momenat je presudio, pa je bilo krajnje vreme da prestanem traćiti svoj talenat za druge.

Ko su bili vaši prvi klijenti?

-Sećam se da sam pozajmila novac i kupila aparat za tetoviranje, a prve mušterije sam radila u teretani, verovali ili ne, u svlačionici! I tako je sve krenulo...

Da put do uspeha  može biti itekako čudan, potvrđuje nam i Vinkina sestra Draženka Popov koju svi znaju kao Dada ili Plavka.

-Kao nail artista i manikirka, priključila sam se sestri u biznisu i evo nas sada sa svojim čuvenim „Nika beauty centrom“, gde redovne mušterije potvrđuju da nam je kvalitet prioritet. Zanimljivo, pravila sam  cipele i nisam želela odmah da dođem kod sestre, plašeći se rizika, ali „ko reskira, profitira“ i mi smo vam najbolje pokazateljke da se uloženim trudom, radom, pa i hrabrošću, voljom, odlučnošću i sestrinskom ljubavlju može stići do zamišljenog cilja!

Treća sestra, Borislavka Divljak, takođe je kozmetičar i veliki oslonac u „Nika“ centru. Na pitanje kako to izgleda kada se spoje privatan i poslovan život, sve tri uglas kažu samo jedno - sjajno!

-Različitog karaktera, čak i fizički ne nalikujemo, trudimo se da vlada porodična, pozitivna atmosfera, brinemo o ženama i razumemo njihove potrebe. I ne samo to – otvorile smo i svoj akademski i edukativni centar, pa tako često putujemo po svetu i držimo edukacije iz oblasti estetike.

Gde ste najzastupljenije?

U celoj Evropi, ali bih posebno istakla Indiju u kojoj smo veoma popularne. Vodim edukacije o mikropigmentaciji doktorima, koji me gledaju s poštovanjem, i prva sam na svetu koja je uspela u tome, na šta sam vrlo ponosna! Na edukacije dolaze lekari-specijalisti koji pomno prate moja predavanja, a moram naglasiti da i u Novom Sadu doktori imaju ogromno poverenje pa mi neretko pošalju obolelu tinejdžerku kojoj, u prisustvu onkologa, sredim obrve jer su joj otpale zbog hemoterapije ili radim tehniku- mikropigmentaciju vitiliga, ili areole dojke, gde pomažemo ženama koje su operisale rak dojke da povrate simetriju iste. Saznanje da nam medicinskii stručnjaci pružaju potporu, potvrđuje da naša borba nije uzaludna i da naš marketing nije veći od našeg rada, objašnjava Vinka, dok tetovira obrve jednoj poznatoj voditeljki.

Da li mi zaostajemo za svetom po pitanju mikroblejdinga i ulepšavanja?

-Nikako! Novosađanke su veoma upućene u novine, savršene su za saradnju, poznaju tehnike, dok su Nemice i Švajcarkinje najteže jer misle da novcem sve može da se kupi.

Koje sve tehnike radite u vašem salonu i šta vam traže najčešće?

-Radimo tetovaže obrva, senčenjem ili japanskom metodom, zatim tetovaže usana, koje najviše bole, ali imam odličan anestetik, i uvek koristim sterilizovane instrumente koje s rukavicama otvaram pred pacijentoma, nadograđujemo svilene trepavice i jako su popularne, vršimo tetoviranje ajlajnera, imamo tretmane za zatezanje i podmlađivanje kože, i još puno toga kako bismo ulepšali ženski pol i pomogli im da se osećaju što bolje, jer znamo da je žena najsrećnija kada je prvenstveno sebi u ogledalu lepa.

Iako doterane i sređene, ne izigravaju „velike“ gazdarice, ne dolaze u salon samo da pokupe pazar i da se izviču na radnice, već u istom provode po 12 sati dnevno radeći, a ukoliko nisu u Novom Sadu, sigurno su na edukacijama koje drže po celom svetu – od Nemačke, Italije, Španije do Maroka i Švajcarske. Kada poželite da pratite trendove u svetu kozmetologije i da zategnete svoje lice, vrat, da stavite trajnu šminku ili želiti rešiti medicinski problem, posetite „Nika beauty centar“ u Vase Stajića gde će vas ugostiti ljubazne i nasmejane sestre Dada i Vinka, pa se sami uverite zbog čega kod njih sve vrvi od lepote, sreće i zadovoljnih, osmehom obasjanihl lica!

0 Komentari 0 Komentari
0 Komentari 0 Komentari